Psst...

Kolla in vår nya sajt om mat och klimat.
www.smartmedmat.se
Här hjälper vi alla som ska sortera ut matavfall med tips och råd. Läs mer »

Kläm en påse under locket

Nu har vi ett nytt sätt att dela ut matavfallspåsar till alla villor i Malmö och Burlöv. Istället för att vi delar ut påsar en gång om året, signalerar du istället själv när du behöver nya. Du klämmer en matavfallspåse under locket på matavfallstunnan, så levererar chauffören en bunt papperspåsar på din matavfallstunna i samband med sophämtningen.

Aktuellt

Pengar i papperskorgen?

Ett hushåll slänger mat för 3000-6000 kronor per år.

Fler nyheter

Fråga kundservice

040-635 10 00
Vardagar 8.00-16.30

*Vi vill gärna att du fyller i dessa fält.

*
*
*

Hur mycket matavfall sorteras just nu?

Det slängs över 36 000 ton matavfall i Burlöv och Malmö varje år. Under 2016 samlade vi in 42 procent. Det nationella målet är att 50 procent av matavfallet ska tas om hand innan 2018 års slut. Malmö stads mål att samla in 40 procent av matavfallet uppnåddes 2015.

Mer om tack för maten

Om webbplatsen

Webbplatsen www.vasyd.se/matavfall är VA SYDs supportwebb om utsortering av matavfall.

Webbplatsen hjälper alla som ska sortera ut matavfall i Burlöv och Malmö med tips och råd. Den riktar sig också till fastighetsägare och företag som ansvarar för att avfall som uppkommer i fastigheten tas om hand på rätt sätt.

Samtycke
Enligt lagen om elektronisk kommunikation (2003:389) från 2011 kan du som besöker en webbplats behöva samtycka aktivt att webbplatsen använder så kallade kakor (cookies).

Vad är kakor?
 
På våra webbsidor används kakor, små textfiler som innehåller information och som lagras på besökarens dator. Kakor används för att förbättra webbsidan för besökaren. De ger också statistik om användandet. Statistiken kopplas inte ihop med personer och kan bara utläsas som siffror. Kakor används av de flesta webbplatser.

Acceptera eller hindra kakor 
Som besökare kan du ange om du vill acceptera att ta emot kakor eller inte. De flesta webbläsare (som Internet Explorer och Firefox) tar emot kakor automatiskt, men du kan blockera kakor genom att ändra inställningarna. Du kan också radera tidigare lagrade kakor i webbläsaren. Om du inte accepterar kakor kan det dock försämra webbplatsens funktioner.