Psst...

Kolla in vår nya sajt om mat och klimat.
www.smartmedmat.se
Här hjälper vi alla som ska sortera ut matavfall med tips och råd. Läs mer »

Kläm en påse under locket

Nu har vi ett nytt sätt att dela ut matavfallspåsar till alla villor i Malmö och Burlöv. Istället för att vi delar ut påsar en gång om året, signalerar du istället själv när du behöver nya. Du klämmer en matavfallspåse under locket på matavfallstunnan, så levererar chauffören en bunt papperspåsar på din matavfallstunna i samband med sophämtningen.

Aktuellt

Pengar i papperskorgen?

Ett hushåll slänger mat för 3000-6000 kronor per år.

Fler nyheter

Fråga kundservice

040-635 10 00
Vardagar 8.00-16.30

*Vi vill gärna att du fyller i dessa fält.

*
*
*

Hur mycket matavfall sorteras just nu?

Det slängs över 36 000 ton matavfall i Burlöv och Malmö varje år. Under 2016 samlade vi in 42 procent. Det nationella målet är att 50 procent av matavfallet ska tas om hand innan 2018 års slut. Malmö stads mål att samla in 40 procent av matavfallet uppnåddes 2015.

Mer om tack för maten

Anpassa sidan

Här får du några tips som gör det enklare att använda vår webbplats.

Textstorlek
Du kan ändra storlek på text och kolumner genom att använda webbläsarens inställningar. Beroende på vilken webbläsare du använder kan du :

Ändra storleken genom att under menyn Visa välja Textstorlek eller Zoom.

Öka storleken genom att trycka på tangenten Ctrl (Commando i MacOS) och sedan på +. Minska storleken genom att trycka på tangenten Ctrl (Commando i MacOS) och sedan på -.

Ändra storlek/zooma genom att hålla ned Ctrl i Windows och sedan skrolla med hjulet om du har en mus med ett skroll-hjul.

Har du anpassat textstorleken i ditt operativsystem kommer det också att påverka utseendet på vår webbplats.

Andra anpassningar 
Om du vill ha en annan färgsättning eller vill påverka tillgängligheten på något annat sätt är det bäst att använda de hjälpmedel som finns inbyggda i Windows, MacOS och många Linuxversioner. Det underlättar användandet för webbplatsen. Titta i manualen för din dator så får du mer info.